Gratie descoperirilor in domeniul radiotehnicii, amintind printre altele, inventarea triodei si a lampilor cu mai multi electrozi, dupa terminarea primei conflagratii mondiale, fenomenul radiofonic ia amploare atat in planul tehnic, cat si cel organizational, legislativ si nu in ultimul rand, cel cultural-stiintific.
In acest context, la inceputul anilor 1920 se initiaza primele emisiuni regulate de radiodifuziune in mai toata Europa, perioada 1921-1930 fiind considerata, pe drept cuvant, deceniul aparitiei radiodifuziunii.
In acest vartej al inventiilor in radio, se profileaza si productia de radioreceptoare ale binecunoscutelor firme de care aminteam in prefata. Odata cu aparitia lampilor de radio, productia de aparate se diversifica, de la 1-2 tuburi pana la 5-6 tuburi, si chiar mai multe, asigurandu-se caracteristici functionale si parametri tehnici superiori in ceea ce priveste calitatea receptiei programelor de radiodifuziune.
Firmele constructoare ofereau o gama variata de aparate de radio, de la cele mai simple (cu galena) si pana la cele cu reactie ori scheme reflex si superheterodine. Lucrurile se vor imbunatati in anii urmatori, in special, dupa aparitia pe piata radio a lampilor cu panta variabila, amplificatoare de AF si RF, tuburi hibride etc.
Cu toate acestea, se poate considera ca productia de aparate radio si-a adus o contributie deosebita in asigurarea unei diversitati de tipuri si modele, atat pentru constructorii amatori cat si celor care-si doreau un aparat performant.
Modelele aflate in colectie reflecta inceputul unei noi ere, ERA RADIOULUI, care a conectat si tara noastra la evenimentele lumii.